PHT » Fotoverslag lustrumbier


Ter ere van 15 jaar PHT wordt er een exclusief lustrumbier gebrouwen. Op 26 juli 2017 trokken vier oudgedienden (Wouter, Trommel, Gwendolyn en Shady) naar Den Triest in Kapelle-op-den-Bos voor stap 1: het brouwen. Hieronder vind je een fotoverslag van deze dag. Wil je zelf ook een flesje van deze limited edition bezitten? Klik dan hier.

UPDATE: op 25 augustus werd het bier gebotteld. Foto’s onderaan de reportage of klik hier.

 
 
First things first: het gerstemout moet gemalen worden. Drie zakken van 25 kilo om precies te zijn.

Vervolgens wordt de gemalen mout samen met vele liters water in de roerketel gegoten. Deze wordt dan verwarmd tot 80° C.

Na verloop van tijd wordt de inhoud overgebracht naar de filterketel.

Wat overblijft na het filteren wordt “draf” genoemd. Dit restproduct wordt gebruikt als veevoeder. De vloeistof die overblijft is “wort”. Dit is de basis van ons bier. Alcohol is nog niet aanwezig in dit drankje.

De wort gaat naar de kookketel. We wachten geduldig tot het kookt.

Belangrijke ingrediënten die niet vergeten mogen worden: suiker (7 kg!) en hop worden toegevoegd.

De laatste stap: het bier wordt overgebracht naar de gistingsketel en de temperatuur tot 20° C teruggebracht.

Na het werk ook niet onbelangrijk: alles weer kuisen. Brouwer Marc toont ons hoe het moet.

Tot slot nog enkele sfeerbeelden van het dagje op de brouwerij.

 

Op 25 augustus trokken we terug naar de brouwerij om ons bier te bottelen.

Facebook

Sponsors




© 2003-2015 PHT - design by Len Goyvaerts