PHT » Archief

 

2003-2004

8/12/2003

Kunstenmakerij, Borgerhout. PHT wordt opgericht door twee idioten: Wout & Shady. Wel, eigenlijk drie, maar de legende gaat dat de derde (Wouter) op het toilet zat en daardoor de oprichting heeft gemist. Aanleiding: een internetdiscussie tussen Wout en Trommel. De eigenlijke conversatie is verloren, maar hier een reconstructie:

– Wout: *absolute nonsens*
– Trommel: “Wout, ge zijt aan’t zeveren…”
– Wout: “Spreek mij niet tegen, ik ben wel Praeses he!”
– Trommel: “Praeses van wat? Ge hebt niet eens een club!”
– Wout: “Jawel, de Pinteuh Hoereuh Tetteuh club!”

En de rest is geschiedenis…

Praesidium

praeses – Wouter van Nispen (v. Wout)
vice-praeses – Wouter Van den Bos (v. P-Punt)
cantor – Michael Tourné (v. Shady)
schachtentemmer – Tom Desmet (v. Trommel)
zedenmeester – Lorenzo Van Loon (v. Prazock)
doopmeesteres – Caroline Corradi (v. Caro)
feestleider – Jasper Bevernage (v. Draignosciar)

8/04/2004

Tomas De Soete doet de avond op Studio Brussel en krijgt één of andere student aan de lijn. Een zekere Michael (Shady) belt in naam van PHT, een vriendenclub uit het Antwerpse studentenleven. PHT, dat moet een afkorting zijn! Jazeker, van Pinteuh Hoereuh Tetteuh. Of de heer De Soete de titel van erelid aanvaardt. Hij krijgt er zelfs gratis en voor niks een lint bij!

1/08/2004

PHT goes Ardennen. Onze eerste reis en nog steeds een episch avontuur. Onze waarborg hebben we nooit terug gekregen, maar het clublied weerklinkt nog steeds in Spa.

Trivia

Lorenzo vond ons eigenlijk een bende marginalen en wilde er niet bij horen, maar hij moest van ons toch verplicht zedenmeester zijn omdat hij de braafste was. In de begindagen schipperden we nog vaak tussen de Salamander en de Markies. Toen een officieel clubcafé gekozen moest worden, is dat de Markies geworden.

2004-2005

Onbekende data

– PHT Goes Fietsen

– Koken met jezus

– Release van de beroemde en beruchte PHT CD

Elke vrijdag

Pintjes drinken in de Markies

Trivia

In onze eerste twee jaar was PHT niet meer dan de pintendrinkers van de Kunstenmakerij. Er hoorde dan ook een vaste kern bij, die op papier geen praesidium was, maar een toch een vermelding waard zijn. Zo hadden we Stefan, de zelfverklaarde biermeester en Hilal, een uitwisselingsstudente die PHT nu verkondigt in haar thuisland Turkije.

2004-2005 is het enige academiejaar dat het PHT praesidium uitsluitend uit mannen bestond. Uit die periode bestaan dus zeer weinig foto’s wegens te marginaal. Schrijven konden we blijkbaar ook niet, want verslagen zijn al even onvindbaar, en Facebook bestond nog niet. Een verklaring voor dit hiaat in onze archieven kan enkel gevonden worden door de toenmalige praeses ter verantwoording te roepen.

Praesidium

praeses – Wouter van Nispen (v. Wout)
vice-praeses – Wouter Van den Bos (v. P-Punt)
cantor – Michael Tourné (v. Shady)
schachtentemmer – Tom Desmet (v. Trommel)
zedenmeester – Lorenzo Van Loon (v. Prazock)
doopmeester – Jasper Bevernage (v. Draignosciar)


2005-2006

Trivia

Velen verlieten PHT om zich op andere dingen te concentreren: Lorenzo ging naar Brussel om radio te studeren, Tom vervoegde de rangen van EKA en ook oprichter Wout besloot om zich niet meer actief in te zetten voor PHT. Van de eerste generatie bleven enkel nog Shady en Wouter over. De tijd was gekomen voor een belangrijke beslissing: wat met de toekomst van PHT? En ze kwamen eruit: PHT zou verder blijven bestaan en zich onder de andere studentenclubs mengen. Ze zochten een nieuw gemotiveerd team bijeen: Sara Wouters, Linda Van Campenhout (v. Linneke), Philip Claes (v. Vector) en Benny De Maesschalck (v. Bennicilline). Zij zouden het nieuwe PHT-era inleiden. En het bleek geen slechte keuze te zijn, want datzelfde jaar boden zich al 7 schachten aan: Kenneth Moonen (v. Joxer), Nick Van den Bosch (v. Smurf), Nikita Van der Linden (v. Kita), Lander De Schepper, Steven Cleemput, Hans Claes en Peter Van Hoof.

Wouter wordt de 2e praeses van PHT. Vanaf dit jaar zijn er ook echte linten (de eerste twee jaar droegen we namelijk geen echte linten, maar geverfde bedlakens) en hangt het schild omhoog in de Markies. Dit schild werd eigenhandig gemaakt door Wouter en Shady.

Joxer schrijft een nieuw clublied en wordt hiervoor benoemd tot erelid. Op de overdracht op het einde van het jaar krijgt hij een lint met “Joxer” op overhandigd.

Praesidium

praeses – Wouter Van den Bos (v. P-Punt)
cantor – Michael Tourné (v. Shady)
ab-actis – Benny De Maesschalck (v. Bennicilline)
schachtenmeesteres – Sara Wouters
zedenmeesteres – Linda Van Campenhout (v. Linneke)
P.R. – Philip Claes (v. Vector)

16/02/2006

De allereerste PHT Foute Cantus. Een geniaal concept bleek achteraf. Dit was toen ook onze allereerste doopcantus (de vorige jaren was de doop geen cantus) en tevens ontgroening.

28/02/2006

Winterbarbecue! Dat het volop sneeuwde kon geen pretbederver zijn.

20/04/2006

Greasepub. PHT geeft voor de eerste maal een cocktailfeestje. Het thema is Grease en er worden verse mojito’s geschonken. De Markies zat stampvol als we de foto’s mogen geloven…

2006-2007

Trivia

Oorspronkelijk zou Wouter een tweede praesesjaar doen. Last minute besloot hij wegens tijdsgebrek daar afstand van te doen. Shady moest toen het academiejaar begon de functie overnemen. Daarom is er in dit jaar ook geen cantor (Shady ging normaal voor een vierde jaar) of vice-praeses (een functie die onder Wouters beleid uitgevoerd werd door de cantor). Om dit op te lossen werd er elke cantus een andere cantor gekozen. Zo passeerden dit jaar o.a. Joxer, Benny en Peter de revue aan de hoofdtafel.

Praesidium

praeses – Michael Tourné (v. Shady)
quaestor/ab-actis – Philip Claes (v. Vector)
schachtenmeesteres – Nikita Van der Linden (v. Kita)
zedenmeesteres – Sara Wouters
feestleider – Peter Van Hoof
feestleider – Steven Cleemput
peter – Benny De Maesschalck (v. Bennicilline)

15/03/2007

PHT caféspelen met als hoofdprijs een zwembad. Watte? U leest het goed, een zwembad!

2/05/2007

Karmelietus. Jawel, cantus op karmeliet. Voorgezeten door alle Markiesclubs. Epic.

2007-2008

13/02/2008

Voor het eerst wordt de Markies TD georganiseerd door alle Markies clubs. Ook al is PHT principieel tegen verdoken vormen van sport (waaronder ook td’s vallen), werd er toch gekozen om mee te doen omdat we het café niet moesten verlaten en dus gewoon op onze kruk konden blijven zitten.

5/03/2008

PHT doet aan cultuur en organiseert een optreden van de groep “Mister Miyagi” in De Rots. Tegen alle verwachtingen in wordt dit een groot succes en De Rots zit stampvol.

21/04/2008

Verkiezingen! Als laatst overgebleven oprichter doet Shady een stap opzij en de weg ligt open voor anderen om de leiding over te nemen. Er zijn twee kandidaten: Joxer en Benny. Uiteindelijk wordt Joxer verkozen en komt hij aan het roer te staan van PHT.

16/04/2008

Karmelietus deel 2. Again: epic

14/05/2008

De Markies Awards vinden plaats. Onder de genomineerden ook enkele notoire PHT’ers…

Praesidium

praeses – Michael Tourné (v. Shady)
vice-praeses – Tom Desmet (v. Trommel)
cantor – Jill Soels (v. Jungle Jill)
quaestor – Benny De Maesschalck (v. Bennicilline)
schachtenmeester – Pieter-Jan Buelens (v. Peach)
zedenmeesteres – Nikita Van der Linden (v. Kita)
feestleider – Peter Van Hoof
kodaktrix – Sara Wouters
graficus – Hans Claes

Trivia

PHT bestaat 5 jaar!

Volgens vele ouw zakken is dit het beste PHT jaar geweest tot op heden.

2008-2009

20/11/2008

Doopcantus met als thema “Disneyprinsessen”.

24/02/2008

PHT gaat vreemd: Leuven.

27/06/2009

Trommel & Shady bezoeken de VRT en Tomas De Soete krijgt eindelijk zijn lint. Tomas maakt er zelfs een blogje over op de website. PHT kaapt Stu Bru: deel 2.

Praesidium

praeses – Kenneth Moonen (v. Joxer)
vice-praeses – Pieter-Jan Buelens (v. Peach)
cantor – Benny De Maesschalck (v. Bennicilline)
ab-actis – Tom Desmet (v. Trommel)
schachtenmeesteres – Manuella Loeckx
schachtentemster – Nathalie De Rouck
zedenmeester – Michael Ampe
feestleider – Peter Van Hoof
media – Dieter Proost
graficus – Hans Claes
mentor – Michael Tourné (v. Shady)

Trivia

Als laatst overgebleven oprichter doet Shady een stap opzij en Joxer komt aan het roer te staan van PHT. Hans maakt een symbolische affiche voor deze machtsoverdracht.

2009-2010

11/11/2009

Markies gaat bowlen. Stokkem bestelde niet per pint, maar per vat. Afterparty in de Markies. Wazige herinneringen.

10/12/2009

Kerstmarkt Markiesclubs op de Stadswaag. PHT verkoopt hotdogs.

16/12/2009

PHT Sint Vs. Kerstmancantus & Markies top 100

17/02/2010

De dictatuur is terug! Shady wordt weer praeses voor een paar maandjes.

Praesidium

praeses – Benny De Maesschalck (v. Bennicilline)
cantor – Niek Camps
ab-actis – Tom Desmet (v. Trommel)
schachtenmeester – Kenneth Moonen (v. Joxer)
feestleider – Peter Van Hoof
media – Gert Vermeersch
graficus – Hans Claes
zedenmeesteres – Jelke Meskens
mentor – Michael Tourné (v. Shady)

Trivia

Vanaf dit jaar duikt in verslagen voortdurend het plan op om samen met Amentia op brouwerijbezoek te gaan. Het duurt tot 2012 eer dit plan eindelijk uitgevoerd wordt.

Begin 2010 brandt ons buurcafé de Klimax volledig uit. Een droevige dag voor heel het Antwerpse studentenleven. Gelukkig ligt dit ondertussen ver achter ons en is de Klimax volledig heropgebouwd.

Op het einde van dit academiejaar verdwijnt de Markies. Een pijnlijk moment om aan terug te denken. Een gemis dat er nog steeds is. En toen vooral paniek in de club: wat met PHT, de caféclub van de Markies? Kunnen we nog wel verder blijven bestaan zonder Markies?

2010-2011

4/12/2010

8 jaar PHT werd dit jaar gevierd in de Salamander. De Schacht heeft op zaterdag namelijk zijn sluitingsdag en gezien onze geschiedenis (zie jaar 1) leek de Sali ons een uitstekende keuze.

23/12/2010

PHT geeft centjes voor Music For Life en Sam Debruyn & Sofie Lemaire worden commilitones honoris causa. Joxer zijn haar gaat eraf en Jorn wordt op nationale radio en tv “een jong androgyn mannetje” genoemd.

10/05/2011

Er wordt hier niemand ontgroend! Legendarische uitspraak van onze praeses, nadat iedereen net ontgroend was.

Praesidium

praeses – Peter Van Hoof
vice-praeses – Gert Vermeersch
cantor – Benny De Maesschalck (v. Bennicilline)
ab-actis – Stefanie Van Riet
quaestor – Gwendolyn D
schachtentemmer – Jorn Meeusen (v. Junior)
zedenmeesteres – Sanne Michiels (v. Calimero)
dux festi – Kenneth Moonen (v. Joxer)
feestleidster – Annelies De Doncker
communicator – Tom Desmet (v. Trommel)
mentor – Michael Tourné (v. Shady)

Trivia

Na het heengaan van de Markies moest PHT een nieuwe uitvalbasis zoeken. Die vinden we: het nieuwe stamcafé wordt De Schacht.

De doopcantus vond dit jaar plaats in de Vogelmarkt omdat kelder van De Schacht eigenlijk te klein was. Toen bleek dat ook de Vogelmarkt uit zijn voegen barstte. Zo’n opkomst hadden we bij PHT nog niet gezien!

2011-2012

23/11/2011

PHT organiseert een originele thema-avond met een overweldigend succes: de Pokemonparty.

13/12/2011

PHT neemt het initiatief om een kersmarkt 4 life te doen met alle Stadswaag clubs samen.

17/04/2012

De spannendste praesesverkiezing tot op heden… Met een stand van 11 stemmen voor Klus en 11 stemmen voor Jorn is het pro-seniorenconvent ingeschakeld. De uiteindelijke doorbraak kwam er wanneer alleen het opkomend praesidium mocht stemmen.

Praesidium

praeses – Jorn Meeusen (v. Junior)
vice-praeses – Gwendolyn D
quaestor – Elien Hectors
schachtenmeester – Kevin Vertongen (v. Klus)
schachtentemmer – Jan De Vleesschauwer
ab-actis/media – Mitch Van Loo (v. Spast)
cantor – Colin Deaspé
dux festi – Thomas Camerman (v. Cameraman)
feestleidster – Natasja Vervloet
P.R. – Nadja Janssens
mentor – Kenneth Moonen (v. Joxer)
peter – Benny De Maesschalck (v. Bennicilline)
meter – Michelle De Rop

25/04/2012

Na jaren lang vruchteloos plannen (sinds 2009), wordt het dan toch eindelijk werkelijkheid: PHT & Amentia gaan samen op bezoek bij Bosteels, de brouwerij van Karmeliet, Kwak en Deus.

7/07/2012

Shady wordt benoemd tot Ere-Praeses van PHT!

Trivia

PHT kiest terug voor de Stadswaag en verhuist naar café Barbier.

Een recordaantal schachten laat zich dit jaar dopen.

2012-2013

8/12/2012

PHT is weer jarig. En wat voor een verjaardag. Exact 9 jaar geleden werd PHT opgericht, wat wil zeggen dat we aan onze 10e jaargang zijn! Ter ere daarvan volgen we een bierseminarie en nadien vieren we verder feest in den Barbier.

27/04/2013

Een hoogtepunt in dit lustrumjaar: de PHT galacantus. We trekken met zijn allen naar ’t Karveel om lekker te eten, te drinken en te zingen. Alleen het concept stadskledij is niet voor iedereen even duidelijk.

1/05/2013

De mensen met de meeste PHT dienstjaren van de voorbije 10 jaar slaan de handen in elkaar en vormen het PHT Dreamteam. Samen organiseren zij de 10u van PHT.

Praesidium

praeses – Jorn Meeusen (v. Junior)
vice-praeses – Mitch Van Loo (v. Spast)
quaestor – Tom Maesen
ab-actis – Gwendolyn D
schachtenmeester – Nick Timmermans (v. Superman)
schachtentemmer – Benny De Maesschalck (v. Bennicilline)
cantor – Colin Deaspé
media – Len Goyvaerts
dux festi – Kenneth Moonen (v. Joxer)
feestleidster – Wendy Verswijvel
P.R. – Kevin De Laet (v. CB)
zedenmeesteres – Evelyn De Backer
mentor – Natasja Vervloet
peter – Tom Desmet (v. Trommel)

Trivia

10 jaar PHT!

In dit lustrumjaar maakt het kleine PHT schild ook plaats voor een grotere versie, zoals de blauwe bladzijden ons voorschrijven.

De legendarische PHT-luiheid bereikt een nieuw hoogtepunt wanneer in december de website nog niet af is en de peter zijn lint nog steeds niet heeft.

2013-2014

16/10/2013

De Zingende Stadsgids. In samenwerking met Dyonisos trekken we o.l.v. Jos Smos doorheen de Antwerpse straten om zingenderwijs wat cultuur op te snuiven en meer te leren over onze geliefde stad.

14/11/2013

Terug van weggeweest: PHT gaat vreemd. Voor deze editie trekken we nog eens naar Leuven. Een avondje kroegentochten langsheen de fakbars tot in het ochtendgloren de eerste trein ons terug naar Antwerpen brengt.

Praesidium

praeses – Michael Tourné (v. Shady)
ab-actis – Tom Maesen
quaestor – Gwendolyn D
cantor & taberna – Len Goyvaerts
feest & cultuur – Vicky Verbiest (v. Slicky)
schachtenmeester – Kevin Vertongen (v. Klus)
zedenmeesteres – Silke Schellekens
P.R. – Kevin De Laet (v. CB)
media – Laurens Wolf
mentor – Tom Desmet (v. Trommel)
meter – Natasja Vervloet
Joxer – Kenneth Moonen (v. Joxer)

Trivia

Dit jaar verwelkomen we twee nieuwe PHT baby’s! Torben is het zoontje van prosenior Wout, Amber is het dochtertje van pro-graficus Hans en Senne het zoontje van pro-zeden/schachtenmeesteres Nikita.
Tevens stapten ook twee PHT’ers in het huwelijksbootje: prosenior Peter en pro-vanalles Trommel. Proficiat aan beiden en hun respectievelijke wederhelften!

2014-2015

20/03/2015

Op de PHT Awards verkozen tot activiteit van het jaar! Onder leiding van onze cultuur, Tom, trokken we langs de tofste bruine kroegen van ’t Stad.

25/04/2015

Een Breugheltafel en een cantus? Ideaal om de familie eens uit te nodigen en wat ouw zakken op te trommelen. Een memorabele avond in ’t Waagstuk/Wagetol was het resultaat.

7/05/2015

Een epische bierkoning strijd vindt plaats in den Barbier. In de top 5 een schacht, een ouwe zak en een praesidiumlid. Verrassend, edoch terecht winnaar dit jaar is commilito Jan Goyvaerts.

Praesidium

praeses – Michael Tourné (v. Shady)
ab-actis – Anke Vandyck (v. Fonske)
quaestor – Gwendolyn D
cantor – Gianni De Maere (v. G-G-Gianni)
schachtenmeester & vice – Gilles van Roy (v. Ricky)
zedenmeesteres – Yana Beersmans
feest – Vicky Verbiest (v. Slicky)
cultuur – Tom Maesen
media – Laurens Wolf
taberna – Ivan Ivanov
mentor – Len Goyvaerts
meter – Natasja Vervloet
peter – Kevin De Laet (v. CB)

Trivia

Het is eindelijk gelukt: PHT staat in de codex! Koester blz. 175 vanaf heden…

© 2003-2015 PHT - design by Len Goyvaerts